Concerten

VOORJAARSCONCERT

Programma

  • Ludwig van Beethoven, zesde symfonie, de Pastorale
  • Joseph Haydn, concert voor trompet en orkest in Es – solist Arthur Kerklaan

Wanneer: zondag 15 april om 15.00 uur
Waar: Vredeskerk Leiden

Voorjaarsklanken  met een stevige onweersbui bij Leiden Sinfonietta
Leiden Sinfonietta zal onder leiding van vaste dirigent Joost Geevers op zondag 15 april in de Leidse Vredeskerk twee bekende werken ten gehore brengen: Haydns Trompetconcert en Beethovens Zesde Symfonie.

Het trompetconcert van Haydn wordt wel eens het mooiste trompetconcert genoemd.
Met de vertolking van de ervaren en veelzijdige trompettist Arthur Kerklaan zullen de drie delen van het concert zeker tot hun recht komen. Haydn schreef het eerste trompetconcert waarin de mogelijkheden van de chromatische tonen op de toen net ontwikkelde kleppentrompet zo bepalend zijn.
De cadens in het eerste deel, het lyrische karakter van het tweede deel en het tempo van het laatste deel zijn een uitdaging voor elke solist.

Beethoven 6 – de Pastorale- , zo veel lichter dan zijn andere orkestrale werken, zal een feest der herkenning zijn en ons doen verlangen naar het echte voorjaar. De lieflijke, landelijke sfeer,  die de stadsmensen uit de vorige eeuw zeker vonden als ze een dagje natuur wilden beleven kan de toehoorder zelf ervaren in de vier delen en het heftige onweer tussendoor kan daar geen afbreuk aan doen. Met hun dreigende inzet zullen de lage strijkers u tijdig waarschuwen!

Leiden Sinfonietta – zondag 15 april – Vredeskerk – Van Vollenhovenkade 24 – aanvang 15.00 uur.
Toegang € 12,- ( € 8,- voor kinderen en studenten).

Voor reserveringen: info@leidensinfonietta.nl