Meteen naar de inhoud

Van 1 januari 2023 tot 1 januari 2024 was Libia Hernández onze dirigent


De uit Cuba afkomstige dirigent Libia Hernández raakte in de ban van klassieke muziek door een recital van contrabasvirtuoos (en later haar leraar) Gary Karr.
Zij ontving haar Masters of Music aan de University of Hartford.
Gedurende 12 jaar maakte ze deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Amsterdamse Bachsolisten en Concerto Köln.
Ze studeerde vervolgens orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij de befaamde directie-pedagoog Jorma Panula in Moskou en dirigeerde een aantal gerenommeerde orkesten, zoals het Dortmunder Philharmoniker en het Residentie Orkest.
Ze was dirigent van het UvA-Orkest J. Pzn. Sweelinck, dirigent en coach van het Festival junger Künstler Bayreuth en het Nationaal Jeugd Orkest.
Van 2016 tot 2019 was ze resp. als assistent-dirigent en gastdirigent actief bij het New Jersey Symphony Orchestra en de Miami Lyric Opera.
Sinds 2016 is ze gastdirigent van het Salzburg Mozarteum Orkest en het  Lyceum Mozartiano in Havana en coördineert met beide ook uitwisselingsprojecten.  
Libia Hernández is ook oprichter van een nieuw Haags ensemble, SoundWave Collective, waarin jonge instrumentalisten, zangers, dansers, componisten de mogelijkheid krijgen om professionele ervaring op te doen en samenwerkingen aan te gaan met diverse disciplines.
Ze zoekt creatieve manieren om een zo divers mogelijk publiek ervan te overtuigen dat klassieke muziek iets van deze tijd is: een blijvende kracht die bruggen slaat tussen culturen en continenten.