Kristina Bitenc

Sopraan Kristina Bitenc zingt zondag 8 november 2015 begeleid door ons de Nuits d’Été van Hector Berlioz. Lees haar cv hieronder en u begrijpt waarom we daar erg trots op zijn:

K.Bitenc photo De Sloveense sopraan Kristina Bitenc begon haar muzikale carrière als violiste maar stapte op de middelbare school voor Muziek en Ballet in Ljubljana over naar zang. Kristina vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Barbara Pearson, waar ze in mei 2011 haar masterdiploma met onderscheiding behaalde. In juni 2012 studeerde ze af aan de Dutch National Opera Academy (DNOA). Van september 2012 tot juli 2014 maakte Kristina deel uit van de operastudio van de Opéra National du Rhin in Straatsburg. Momenteel wordt ze gecoacht door Ira Siff and Brian Masuda.

Kristina Bitenc zong onder andere de rollen van Belinda in Purcells Dido and Aeneas, Gianetta in Donizetti’s “L’élisir d’amore” in de productie van DNOA. In Maart 2011 vertolkte ze de rol van Elle in Poulencs “La voix humaine” met het Residentie Orkest o.l.v. Bas Wiegers.

In Italië met de Accademia Europea dell’Opera was ze Blanche in de “Dialogues des Carmélites” van Poulenc. Met het NJO was Kristina te zien en horen als Max in Oliver Knussens “Where the Wild Things are” o.l.v. Antony Hermus. Onlangs vertolkte zij de rol van Sandrina in Mozarts “La Finta Giardiniera”, Miss Julian in Brittens Owen Wingrave o.l.v David Syrus en die van “Femme” in Milhauds “Le pauvre Matelot” o.l.v. C. Schnitzler. Met de Nederlandse Reisopera zong ze in 2015 de rol van Eurydice in Glucks “Orphée et Eurydice” in regie van Floris Visser.

Kristina zong met orkesten als het ASKO Schonberg ensemble, het Residentie Orkest, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het RTV Slovenia Symphony Orchestra, het Noord Nederland Orkest L’Orchestre Symphonique de Mulhouse, het orkest van het Koninkljik Conservatorium, het Atheneum Kamerorkest en het NJO. Dirigenten met wie ze zong zijn onder meer J. van Veldhoven, J. Ogg, B. Kuijken, R. Egarr, R. de Leeuw, B. Wiegers, M. Blaszczyk, A. Hermus, M. Letonja, C. Schnitzler, G. Nikolić, F. Layer, L. Hussain, P. Davin.