Dirigent

Van mei 2015 tot 1-1-2023 is Joost Geevers onze dirigent.

Joost Geevers is trombonist, dirigent, componist en schrijver en genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als trombonist is hij als remplacant onder andere werkzaam bij het Noord Nederlands Orkest, Holland Symfonia, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko|Schoenberg Ensemble.

Al tijdens zijn opleiding werkte hij veelvuldig als dirigent, onder andere als assistent bij het Residentie Orkest en het Asko|Schönberg. Verder dirigeerde hij de Nederlandse premières van Ives’ Universe Symphony bij het Noord Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht bij de Radio Kamer Filharmonie. Dat eerste werk maakte zoveel indruk op het publiek dat een jaar na de première nogmaals werd uitgevoerd, o.a. in de prestigieuze zaal Cité de la Musique in Parijs. In het seizoen 2008-2009 was Joost als dirigent verbonden aan de Ligeti Academy van het Asko|Schönberg Ensemble.

Joost Geevers is actief pleitbezorger van nieuwe muziek en ook in het buitenland actief bij onder andere Aarhus Sinfonietta, Ensemble de Musica Contemporanea de Illes Balears en het Hafnia Chamber Orchestra. Hij is tevens medeoprichter en muzikaal leider van het hedendaagse muziektheater gezelschap Fast Opera Productions en als muzikaal leider actief bij het productiehuis de Diamantfabriek.

In oktober 2015 publiceerde hij het boek ‘In gesprek met de oude meesters: kritische zoektocht naar een authentieke uitvoeringspraktijk.’

boek Joost

Website van Joost Geevers